Langattomassa latauksessa luvataan läpimurtoa

Langaton lataus alkaa nykyään olemaan tavallista, kuitenkaan vielä eivät kaikki laitteet käytä standardiksi tullutta QI -latausta. Itselläni Samsung S6 on ensimmäinen laite joka toimii QI:n kanssa ja olen toimintaan tyytyväinen. Puhelinta ei tarvitse kytkeä johtoihin vaan laitat sen samaan paikkaan latausalustalle joka ilta ja aamulla olet taas valmis aloittamaan päivän puhelin ladattuna.

QI -standardi on vakiinnuttanut asemansa  jo niin, että esimerkiksi IKEA:n kalusteissa löytyy upotettuja QI -standardin mukaisia latureita.

Langaton lataus on kätevä koska voit jättää puhelimen samaan paikkaan joka ilta ilman erillisiä latauskaapeleita ja akku on ladattu yön aikana

Mitä uutta on luvassa?

Puolalais-Amerikkalainen yritys TechNovator alkaa valmistamaan täysin uudenlaisia latureita, jotka toimivat IPhone 6s ja 6s+ malleissa. Aiemmissa QI -standardin laitteissa ladattava laite on oltava latausalaustan päällä. Uudessa XE -nimisessä laturissa laitteen ei tarvitse enää olla kiinni latausasemassa, vaan lataus tapahtuu etänä.

TechNovator_XE_base_and_case_black

Technovatorin XE -lataustorni, sekä puhelimeen asennettava latauskuori. Uuden innovaation myötä luvataan latauksen välimatkan olevan jopa 5 metriä. uusi latauslaite on nimeltään XE  Kuva : TechNovator

”IKEA:n kalusteissa löytyy jo nykyään sisään upotettuja QI -standardin mukaisia latureita.”

Uudessa tekniikassa riittää siis että olet jossain latausaseman lähistöllä niin puhelimesi latautuu automaattisesti kunhan puhelin on 5 metrin säteellä latauslaitteesta. uudessa järjestelmässä puhelimeen asennetaan erillinen latauskuori järjestelmää varten, joka mahdollistaa etälatauksen. Latauskuuoressa on myös lisäakku joka mahdollistaa tasaisen latauksen ja tuo lisää käyttöaikaa puhelimelle.

Lataukseen riittää, että olet 5 metrin säteellä XE -lataustornista jolloin lataus alkaa laitteen ollessa latauksen tarpeessa.

Itse latauslähettimessä on automaatio, joka tunnistaa milloin puhelin on latausalueella ja latauksen tarpeessa jolloin lataus alkaa. Laitteen lataustorni on muotoilultaan moderni ja siten sisustukseen helposti sovitettava, kuten kansikuvassa näkyy. Latauksessa käytetyn taajuuden ilmoitetaan olevan ympäristölle ja ihmiselle vaaraton.

Kehityssuuntana tämä on erittäin kiinnostava ja mielenkiinnolla odotan minkälaisia sovelluksia jatkokehitys tuo tullessaan. Oletan että jossain vaiheessa sama tekniikka tulee myös Android käyttäjien valikoimaan

 

Laitteen valmistajan sivut : http://technovator.co

 

 

Be the first to comment on "Langattomassa latauksessa luvataan läpimurtoa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*